A v B Massages

Voor een fijne en zorgzame massage

Massages


Dé massage voor hoofdpijn patiënten.

Voor veel mensen zorgt hoofdpijn ervoor dat ze niet goed meer kunnen functioneren in het dagelijks leven.

We kennen diverse vormen hoofdpijn zoals; Migraine, Spanningshoofdpijn, Clusterhoofdpijn

Heel vaak zijn hoofdpijn, migraine en aangezichtspijn het gevolg van een aantal overbelastingen in het lichaam. Die overbelastingen kunnen zijn: stijfheid in de spieren van de nek, hals, aangezichtsspieren of kaakspieren. Ook kan hoofdpijn ontstaan door te weinig water drinken, of teveel koffie drinken, of een tekort aan slaap etc. Bij migraine kan voeding of hormonen de oorzaak zijn.

Ja, je kunt natuurlijk ook een paracetamol, ibuprofen of iets anders innemen tegen de hoofdpijn, maar bij regelmatig gebruik kun je juist ook hier hoofdpijn van krijgen. Waarom dan niet het probleem gelijk goed aanpakken.

Hoofdpijnmassage is hier de juiste oplossing voor. Deze massage wordt gegeven liggend op de rug op de massagetafel (bovenlichaam ontbloot en bij dames mag de BH aanblijven). 

Een gedeelte rug, schouders, nek, hoofd en gezicht worden gemasseerd om zo de opeenvolgende spieren die samenwerken in zijn geheel aan te pakken.

De behandeling duurt 30 minuten tot een uur en kan ook prima gecombineerd worden met andere massages


 


Rugpijn massage

Rugpijn Massage
Uit onderzoek blijkt dat 90% van de rugpijn klachten vallen onder de zogenaamde niet-specifieke klachten ook wel A-specifieke klachten genoemd. Dit wil zeggen dat de arts, na onderzoek, geen medisch aanwijsbare reden kan aan...geven voor de rugpijn klachten. Wel pijn, geen oorzaak? Veel rugpijn klachten, vooral de niet medische aanwijsbare klachten, zijn afgeleide pijn klachten.


De pijn klachten in de rug worden veroorzaakt door een pijnpunt op een andere plaats in het lichaam, maar uiten zich bijvoorbeeld in de onderrug.


Deze afgeleide pijn klachten zijn vaak goed te behandelen met verschillende massagetechnieken

Ayurvedische marma massage


De marma massage is ontstaan in India en werd al in het jaar 1500 voor Christus gebruikt. Het is een oeroude massage techniek voor lichaam, geest en ziel.


Het idee achter de marma massage is dat geblokkeerde energie vrij kan worden gemaakt door het masseren van de 107 marmapunten.


Marmapunten zijn plekken waar verschillende lichaamsweefsels elkaar ontmoeten: aders, zenuwen, gewrichten, botten, huid, vlees en spieren.


De punten zijn sterke energiecentra, die vergelijkbaar zijn met acupunten. Een verschil is dat er duizenden gevoelige acupunten zijn, terwijl de marma massage 107 marmapunten heeft.De marma massage is een onderdeel van de Ayurveda. Het doel van Ayurveda is evenwicht in lichaam, geest en zintuigen te brengen en is een goede manier om te ontspannen en te herstellen.

Effect:

Het masseren van de marmapunten helpt om energie en giftige blokkades te verwijderen uit het systeem. Dit verbetert de werking van interne organen.


De marma massage zorgt ervoor dat het lichaam zich ontspant, weer in balans komt, wordt gereinigd en gevoed. De massage zorgt voor de stimulering van het lymfesysteem en de bloedsomloop, de bestrijding van stress, vermoeidheid en slapeloosheid, de bewustwording van het lichaam en de verlichting van de spierspanning.
Dry Brush Massage – Borstel Massage


Een borstelmassage
Het lichaam wordt geborsteld met verschillende borstels.

Dit is een droge massageborstel geschikt om de droge huid te borstelen.

Borstelen stimuleert de bloedsomloop, de celstofwisseling en de afvoer van afvalstoffen.

Deze massage, verwijdert onzuiverheden die diep in de poriën zijn doorgedrongen.

Het verwijdert ook dode huidcellen en maakt de huid nog zachter.

Daarnaast geeft het een ontspannend, aangenaam tintelend gevoel op de huid.

De huid wordt in de natuurgeneeskunde de “derde nier” genoemd. Dat wat de nieren niet kunnen verwerken kan o.a. via de huid worden uitgescheiden. Daarom alleen al is het van belang de huid in goede conditie te houden. Een regelmatige borstelmassage draagt hier positief aan bij. Daarnaast is het borstelen van de huid een uitstekende methode om je te ontspannen en je uiteindelijk energieker te voelen. Bovendien is het een zeer efficiënt middel tegen (koude) handen en voeten die slecht doorbloed zijn.


De borstelmassage is een totale lichaamsmassage waarbij met zachte strijkbewegingen over de huid de bloedsomloop, het lymfesysteem en het zenuwstelsel worden gestimuleerd. Afvalstoffen worden afgevoerd en het bindweefsel gereinigd, dode huidcellen verdwijnen en de huid wordt gladder en zachter. De huid kan weer vrij ademen en zuurstof en voedingstoffen worden beter opgenomen


Dry Skin Brushing is een eeuwenoud ritueel dat van oudsher afkomstig is uit Japan en Griekenland.

De borstel massage is een oude therapie in een nieuw jasje.

De Romeinen gebruikten het eeuwen geleden al en nu wordt deze massage weer opnieuw toegepast in Nederland.